Hoe Facebook Messenger te deactiveren

U kunt deactiveren, en zelfsFacebook verwijderenals je het sociale netwerk beu bent en het heeft verre van gezonde invloed op je geestelijke gezondheid. Het deactiveren en verwijderen van Facebook is vrij eenvoudig, maar hetzelfde kan worden gezegd als je Facebook Messenger wilt deactiveren.

Facebook Messenger blijft werken, zelfs als je je Facebook-account hebt gedeactiveerd. Dit komt gedeeltelijk omdat Facebook Messenger bestaat als een service en app buiten Facebook. U kunt zelfs uw telefoonnummer gebruiken in plaats van uw Facebook-account om Messenger te gebruiken.

Facebook Messenger deactiveren

Als u Facebook Messenger gebruikt met uw Facebook-account, moet u eerst uw Facebook-account deactiveren voordat u Facebook Messenger kunt deactiveren. Als je Facebook Messenger wilt verwijderen zonder Facebook te deactiveren, is je enige optie om de chat uit te schakelen. Bovendien kunt u Facebook Messenger alleen deactiveren vanuit een van de smartphone-apps. Dewebinterfaceheeft geen deactiveringsoptie.



Open Facebook Messenger op je iPhone of Android-telefoon. Tik bovenaan op je profielfoto om naar je instellingen te gaan. Scroll naar beneden en tik op Juridisch en beleid.

Op het scherm Juridisch en beleid ziet u de optie Messenger deactiveren. Tik erop en voer je wachtwoord in. Als u voorbij het verificatiescherm bent, tikt u op de knop Deactiveren.

Hiermee wordt Facebook Messenger effectief gedeactiveerd. Het zal echter geen gesprekken die je hebt gehad verwijderen of verbergen. Andere mensen met wie je gespreksthreads hebt, kunnen de chatgeschiedenis nog steeds lezen.

Als je Facebook Messenger ooit weer wilt gaan gebruiken, hoef je alleen maar weer in te loggen en je bent klaar om te gaan. Er lijkt geen andere manier te zijn om je Facebook Messenger-account te verwijderen dan alleen de app ervan te verwijderen. Als uw Facebook Messenger-account is gekoppeld aan uw Facebook-account, is het verwijderen van uw Facebook-account wat nodig is om Facebook Messenger te verwijderen.

Er lijkt geen manier te zijn om je Facebook Messenger-account te verwijderen, zodat al je gespreksgeschiedenis erbij hoort. Als u uw Facebook-account verwijdert, is het mogelijk dat de chatthread uw naam en profielfoto niet meer toont, maar als u een telefoonnummer voor de berichtenservice gebruikt, heeft u mogelijk geen enkele manier om alle sporen van uw account te verwijderen.

Als je iemand op Facebook Messenger probeert te vermijden, kun je proberen ze te blokkeren of je actieve status en leesbevestigingen uit te schakelen.

Ontvang dagelijkse tips in je inbox Nieuwsbrief Doe mee 35.000+ andere lezers
Hoe een laptop te repareren die geen verbinding maakt met Android-hotspot Vorige Artikel

Hoe een laptop te repareren die geen verbinding maakt met Android-hotspot

Hoe te controleren of een SSD SATA of NVMe is op Windows 10 Lees Verder

Hoe te controleren of een SSD SATA of NVMe is op Windows 10