Hoe gebruik je de FaceTime-functie voor het delen van iOS 15?

Apple bevindt zich niet in de niche van videoconferenties, maar het heeft al heel lang een van de beste oplossingen voor videobellen; FaceTime. In de afgelopen twee jaar hebben videoconferentietools een sterke stijging van hun gebruikersbestand gezien en mogelijk is het iets dat de aandacht van Apple trok. Met macOS Monterey en iOS 15 is FaceTime een beetje 'opengesteld' en kunnen gebruikers op niet-Apple-apparaten nu deelnemen aan een FaceTime-gesprek.

FaceTime Share-scherm

FaceTime Share-scherm iOS 15

FaceTime heeft nu een functie voor het delen van schermen op iOS. Hiermee kunnen gebruikers hun startscherm of een andere app die op het apparaat is geïnstalleerd, delen. De functie is exclusief voor iOS 15; FaceTime op oudere iOS-versies kan geen scherm delen en kan geen gedeeld scherm zien.



iOS 15: FaceTime Share-scherm

Volg deze stappen om uw scherm te delen in een FaceTime-oproep op uw iPhone.

  1. Start een FaceTime-oproep: dit kan een adhoc-oproep zijn of een oproep waarvoor u een link heeft gegenereerd.
  2. Zodra het gesprek is gestart en ten minste één persoon heeft deelgenomen, tikt u op de knop voor het delen van het scherm aan de rechterkant van de knoppenbalk.
  3. Selecteer de optie Mijn scherm delen.
  4. Scherm delen wordt gestart.
  5. Veeg omhoog om de FaceTime-app te verlaten.
  6. Het FaceTime-gesprek gaat verder in de modus Beeld in beeld en je scherm is zichtbaar voor iedereen in het gesprek

Scherm delen beëindigen;

  1. Tik op de FaceTime-afbeelding in de afbeeldingsminiatuur om terug te keren naar de FaceTime-oproep.
  2. Tik op de knop Scherm delen.

U krijgt een aftelformulier 3 voordat het delen van het scherm begint, dus als u per ongeluk op de optie hebt getikt, heeft u drie seconden om deze te annuleren. Om het delen van het scherm te annuleren voordat het begint, tikt u op de knop terwijl deze aan het aftellen is. Als je ervoor kiest om je scherm te delen tijdens een FaceTime-gesprek, wordt je camera automatisch uitgeschakeld en kun je hem pas weer inschakelen nadat je bent gestopt met het delen van het scherm.

Conclusie

Scherm delen is ook toegevoegd als functie in FaceTime op macOS Monterey. Iedereen in een FaceTime-gesprek, ongeacht of ze deelnemen vanaf een Apple- of niet-Apple-apparaat, kan het gedeelde scherm zien. Als u een FaceTime-oproep start vanaf een Mac en deze is geüpgraded naar macOS 12.0.1 of hoger, kunt u ook uw bureaublad delen. De functie stelt Apple niet echt op één lijn met Zoom, Microsoft Teams of Google Meet, maar als je werkplek is opgesloten in het hele Apple-ecosysteem, is het een leuke toevoeging om te hebben.

Ontvang dagelijkse tips in je inbox Nieuwsbrief Doe mee 35.000+ andere lezers
Het formaat van een afbeelding wijzigen naar een bureaubladachtergrond Vorige Artikel

Het formaat van een afbeelding wijzigen naar een bureaubladachtergrond

Hoe een Windows 10 VM-image voor VirtualBox en VMware te krijgen? Lees Verder

Hoe een Windows 10 VM-image voor VirtualBox en VMware te krijgen?